Modificarea primei pagini şi a butonului

Am creat prima pagină în Web Developer dar nu prea face mare lucru. Acum o vom modifica astfel încât butonul să execute un cod.

În partea de design, facem un click pe butonul recent adăugat şi ne vom concentra atenţia în dreapta jos la secţiunea Proprietăţi şi evenimente (Properties, Events).



În secţiunea Properties vom vedea şi vom putea modifica o multitudine de proprietăţi ce aparţin butonului nostru, cum ar fi culoare, font, buton vizibil sau invizibil, textul butonului, şi altele. Aceste modificări ţin de partea interfeţei butonului. De exemplu, putem scrie la proprietatea Text precum în imaginea de mai sus.

Vrem ca butonul nostru să execute ceva. Pentru aceasta, facem dublu click pe buton şi Web Developer va crea pentru noi funcţia ataşată butonului. Observăm că funcţia este în fişierul default.aspx.cs



Codul acestei funcţii se va executa când vom face click pe buton. Acestea sunt evenimentele.



Evenimentele reprezintă acţiunile ce le execută un obiect. De exemplu, butonul nostru poate executa un cod la click pe acesta. Click pe buton reprezintă un eveniment. Evenimentele le putem vedea în fereastra Properties printr-un click pe iconiţa fulger (iconiţa de lângă fulger reprezintă proprietăţile).



Să alegem din toolbox un alt obiect, de data aceasta un Label pe care îl tragem lângă buton. În funcţia creată butonului, scriem conform imaginii de mai jos.



Apăsăm F5, site-ul se încarcă şi după ce facem click pe buton, vom vedea că se va schimba textul obiectului Label.

Niciun comentariu: