Introducere în Web Developer 2008

Web Developer reprezintă unealta celor de la Microsoft cu ajutorul căruia putem creea pagini web simplu şi fără să scriem prea mult cod. Printre facilităţile oferite de Web Developer amintim următoarele:

- Obiectele se pot adăuga cu uşurinţă. Tot ce trebuie să facem pentru adăugarea unui buton pe pagină este să tragem obiectul buton din toolbox (bara de unelte). La fel putem proceda cu o mulţime de alte obiecte.

- Server integrat. Web Developer are integrat un server web pentru a putea rula paginile create. Programarea în ASP .NET este server side, ceea ce înseamnă că (virgulă) codul trebuie executat pe server iar apoi trebuie retrimis browserului clientului sub formă HTML. De această procedură se ocupă serverul integrat.

- Verificarea erorilor. Web Developer vă avertizează când aţi scris o linie de cod eronată şi vă oferă o posibilă soluţie pentru a remedia eroarea. Aceasta ajută în corectarea şi scrierea eficientă a codului.

- Intellisense. Oare ce metode şi evenimente are obiectul acesta? Termenul intellisense se referă la afişarea tuturor metodelor şi evenimentelor unui obiect plus o scurtă descriere. În acest mod vom putea vedea ce ştie fiecare obiect.

- Debugging. Este o eroare în cod sau ceva nu merge cum ar trebui? Nici o problemă, Web Developer vă oferă posibilitatea de a verifica valorile variabilelor, de a urmări codul pas cu pas, sau de a opri execuţia într-un punct anume.

... plus multe alte facilităţi.

După instalare va fi necesar ca Web Developer să fie înregistrat gratuit pe site la Microsoft în termen de 30 zile. Pentru înregistrare facem click în meniul Web Developer pe Help -> Register Product.

Niciun comentariu: